Så skapar du din egen stil

Egen stil

Så skapar du din egen stil

Känner du att du saknar en egen stil eller att du gör impulsköp? Vi har sammanställt lite modetips på hur du kan gå tillväga för att skapa en sammanhängande stil och sluta upp med alla ogenomtänkta köp. 

Rensa i din garderob

Först och främst är det en bra idé om du rensar i din garderob och gör dig av med olika gamla plagg. Du har säkerligen kläder i din garderob som du inte längre använder dig av. Det kan bero på allt ifrån slitage till att du inte längre tycker om dem. Behåll plaggen du gillar och låt dem vara din utgångspunkt när du letar efter nya kläder. Ett förslag är att du ger bort eller säljer kläderna du ogillar.

Börja leta efter inspiration

Efter att du gjort dig av med gamla plagg är det dags för dig att leta efter inspiration. Låt kläderna som du behöll vara en mall du kan utgå ifrån när du nu ska bygga upp din stil. Några exempel på bra inspirationskällor är bland annat dina eventuella modeförebilder, sociala medier, bloggar eller olika modemagasin. Om du hittar något du tycker om bör du fundera över om det passar in i din stil.

Sluta göra impulsköp

När du skapar din egen stil är det viktigt att du inte köper saker på impuls. Gå efter principen att du alltid fungerar en extra gång när det gäller shopping. Istället för att köpa något direkt bör du fundera minst en dag, om det är möjligt, innan du bestämmer dig för om det är ett bra köp eller inte. För att det ska vara ett bra köp måste du kunna förklara för dig själv hur det passar in i din stil. 

Ha en röd tråd

När du rensat i garderoben, letat inspiration och slutat upp med dina impulsköp har du förmodligen gjort allt du behöver för att börja bygga upp din egen stil. Identifiera vilka klädesplagg du känner dig bekväm i och tycker om att bära. Låt dem bli dina signaturplagg och shoppa sedan utifrån dem så att du skapar en röd tråd. Genom att använda dig av olika smycken kan du dessutom liva upp din stil.

Close
Menu