Så inreder du ditt hem

Inredning

Så inreder du ditt hem

Att inreda kan verka mer komplicerat än det är. Det kan vara svårt att välja bland alla möbler, färger och olika koncept som idag finns på marknaden. Vi bjuder dig därför på några goda inredningstips.

Att övermöblera är bland det vanligaste som finns. Det är därför en bra idé att använda sig av “tredjedelsregeln” när man står inför olika inredningsbeslut. Genom att dela in objekt och ytor i tredjedelar kan man skapa balans i sitt hem. Inreder man exempelvis ett sovrum kan man använda sig av regeln för att dela in golvytan i tredjedelar och se till att sängen och kanske garderoben inte täcker mer än två tredjedelar. Tredjedelsregeln kan på liknande sätt användas i hemmets alla rum och ytor. 

Färg och karaktär

Ytterligare något som många undrar över är vilken färg man ska måla väggarna med. Det är viktigt att tänka på att olika färger passar i olika rum och att det oftast beror på rummets användningsområden. I ett sovrum kan det till exempel vara lämpligt med dov grön eller blå, passiva kulörer som har en lugnande inverkan. Eftersträvar man ett mysigt vardagsrum kan det även vara två bra alternativ. 

En sista sak många undrar över är hur man går tillväga för att ge sitt hem lite karaktär och något extra. Ett bra inredningstips för hur man åstadkommer detta är att köpa och hänga upp tavlor. Det viktiga är inte att tavlorna är dyra eller exklusiva, utan fokus bör ligga på att de beskriver dig och ditt hem. Tänk på att en tavla bakom en soffa aldrig bör vara större än ⅔ av möbeln framför och att den bör smälta in.

Close
Menu