5 skönhetstips för alla

Skönhetstips

5 skönhetstips för alla

Vem vill inte vara naturligt vacker? Skönhet är något som alla eftersträvar. Vi har därför samlat några av de bästa tipsen för dig som undrar hur du kan förvandla dig själv till ditt bästa jag och framhäva din naturliga skönhet.

1.  Ta hand om ditt hår

Tvätta inte håret för ofta. Du riskerar att skölja bort kroppens naturliga oljor som är viktiga för håret. Se till att använda produkter som är skonsamma mot din hårbotten, använd balsam och skölj kallt. På det sättet bevarar du kroppens naturliga oljor och sätter igång blodcirkulationen i din hårbotten. 

2.  Motverka rynkor

Rynkor är oftast ett ålderstecken och något som kräver ingrepp för att bli av med. Genom att undvika allt för mycket sol, använda solglasögon och dricka mycket vatten kan man dock motverka processen. Ytterligare två tips är att stressa mindre och att använda sig av kräm för att förhindra uttorkad hud.

3.  Ta hand om dina läppar

Munnen är en central del i ansiktet och utstrålar ofta ungdomlighet. Har du torra läppar bör du använda skonsamt med läppstift och se till att smörja in dina läppar med fuktgivande läppbalsam. Ett bra tips är att använda sig av feta varianter som innehåller jojoba- eller mandelolja.

4. Ät rätt

Dåliga kostvanor kan leda till håravfall och sköra naglar. Se till att variera din kost och ät mycket grönsaker, frukt och bär. Balansera ditt intag av kolhydrater, protein och fett, kroppens viktigaste näringsämnen. Ett bra tips för dig som vill förbättra ditt hår och din hy är att äta mycket fisk och skaldjur, mat som innehåller mycket nyttiga omega-3-fetter men även mineraler och vitaminer som är nödvändiga för din kropp. Feta fiskar som makrill och lax innehåller särskilt mycket omega-3-fetter.

5.  Träna och motionera

Att träna är viktigt av flera anledningar. För det första kan det bromsa ditt åldrande eller till och med få dig att se yngre ut. För det andra kan det framhäva dina kroppsformer och ansiktsdrag. Ytterligare en anledning att träna är att du kan minska din stressnivå. Se till att träna eller motionera varje dag.

Close
Menu